Waar is er een overzicht met wat er allemaal aangeboden wordt?
Antwoord: Op de website van de Academie, kun je de agenda aanklikken, Je ziet hier dan het volledige aanbod van het hele schooljaar.
Dienen alle opleidingen via deze Academie te gaan, of is er nog meer mogelijk?
Antwoord: Niet alle opleidingen dienen via de Academie te gaan. Iedere school en elke medewerker kunnen elders opleidingen zoeken en inkopen. In alle gevallen beslist de directeur of hij/zij toestemming geeft voor de opleiding en voor de kosten van die de gekozen opleiding.
Is een presentatie op schoolniveau of clusterniveau van de Academie mogelijk?
Antwoord: Iedere school of elk cluster kan een verzoek indienen bij de Kennismakelaar om fysiek uitleg te krijgen over de Academie.
Zijn de kosten die erbij staan voor mij persoonlijk of voor Elevantio?
Antwoord: Als er kosten bij de opleiding vermeld staan, gaan deze kosten af van het scholingsbudget van de school. Daarom dient ook elke scholing die een medewerker wil volgen besproken te worden met de directeur.
Is er ook gericht aanbod voor onderwijsassistenten?
Antwoord: Er is wel aanbod waaraan onderwijsassistenten aan deel kunnen nemen. Indien er een specifieke vraag is voor aanbod voor onderwijsassistenten, kan er contact opgenomen worden met de kennismakelaar.
Welk aanbod is van buitenaf en welk aanbod is van binnen de stichting?
Antwoord: Het aanbod van buitenaf is te herkennen door een link waardoor je direct op de website van de externe aanbieder komt om je in te schrijven. Bij het aanbod van binnen de stichting kom je na het klikken op de balk met daarin “Meld je aan voor deze bijeenkomst”. (je komt daarna terecht bij een invulformulier dat je in kunt vullen om je aan te melden).
Hoe weet ik dat er nieuw aanbod is?
Antwoord: Nieuw aanbod wordt aangekondigd op het Digiplein en in de maandelijkse nieuwsbrief.
En er is een budget per leerkracht, hoe weet ik dat ik nog iets mag volgen of niet?
Antwoord: Er is een budget per schoolteam. De hoogte van dit budget is bekend bij de directeur van de school waar je werkt. Met je directeur dien je je scholingswens te bespreken. Hij/zij beslist ook of je de scholing mag volgen.
En er is een budget per leerkracht, hoe weet ik dat ik nog iets mag volgen of niet?
Antwoord: Er is een budget per schoolteam. De hoogte van dit budget is bekend bij de directeur van de school waar je werkt. Met je directeur dien je je scholingswens te bespreken. Hij/zij beslist ook of je de scholing mag volgen.
Is het nog mogelijk jezelf aan te melden bij externen voor cursussen en hoe gaat dit in zijn werk?
Antwoord: Het is mogelijk jezelf aan te melden bij externen voor cursussen. Als het een cursus betreft die in de academie staat, klik je op de link in de tekst, je komt dan op de website van de externe aanbieder waarop je je kunt aanmelden.
Als je een externe cursus wilt volgen die niet op in de academie is opgenomen, gaat dit buiten de academie om. In beide situaties geldt dat je je eventuele aanmelding altijd dient te bespreken met je directeur.
Waarom beginnen diverse trainingen zo laat (vanaf 15.00 uur) waardoor je soms later dan 18.00 uur klaar bent?
Antwoord:Omdat de meeste scholen met een continurooster werken en er ook nog rekening gehouden moet worden met de reistijd vanuit de verschillende delen vanuit Zeeuws-Vlaanderen is het vaak niet mogelijk eerder dan 15.00 uur te beginnen.
Hoe kan een fulltimer meedoen aan een cursus. Als fulltimer kan ik momenteel geen cursus overdag volgen doordat er te weinig personeel is.
Antwoord: We proberen de cursussen zoveel mogelijk na schooltijd te regelen. Soms kunnen we er niet onderuit om een scholing overdag aan te bieden, vanwege de lengte ervan. We proberen deze scholing dan later op het jaar nogmaals aan te bieden, mits er genoeg aanmeldingen zijn.
Hoeveel cursussen mag je volgen?
Antwoord: Het aantal cursussen dat je mag volgen is afhankelijk van de prijs per cursus, je beschikbare budget en de toestemming van je directeur. Het aanbod van Skillstown mag je onbeperkt volgen.